De keuken, de plaats waar voedingsmiddelen bewerkt worden, kan ook een plaats van zelftransformatie worden.

WANT GELUK BEGINT IN JE BORD

Het moet niet meer bewezen worden dat gezonde voedingsgewoontes in grote mate bijdragen tot onze levenskwaliteit. Maar koken en lekker eten zijn ook belangrijke elementen van onze cultuur. Via een inleiding in de voedingskunde wil ik u tonen dat deze waarden elkaar niet noodzakelijk tegenwerken maar dat “gezondheid” en “genieten” beiden tot mijn voedingsaanpak behoren.

Met Foodamental, stel ik zowel theoretische als praktische workshops voor om u te helpen een beter inzicht te krijgen op de goede werking van ons organisme en de fundamentele link met gezonde voeding. Ik wil u de kans bieden om meer kennis te verwerven over de grote principes van een evenwichtige en smakelijke voeding zodat u zelf voor uw eigen gezondheid kunt instaan.

Door de theorie en de praktijk van het koken in een gezellige sfeer met elkaar te combineren, geef ik tal van voedingsadviezen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. We koken samen met verse, biologische seizoensproducten en letten daarbij op het behoud van vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Daarbij geef ik tips en tricks om u te helpen uw maaltijden en evenwichtige menu’s samen te stellen. Samen ontdekken we snelle en gemakkelijke recepten en deel ik alle nodige hulpmiddelen met u zodat u en uw gezin in goede gezondheid kunnen leven en opgroeien.

Ik bied een opleiding aan met 6 thematische workshops. U leert daarin waarom we correct moeten omspringen met macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten) en met micronutriënten (vitamines, mineralen en oligo-elementen) en hoe we deze best met elkaar combineren om zowel fysiek als mentaal in goede gezondheid te blijven.

Elke workshop bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte zodat u leert waarom de menu’s die wij zullen koken gezond en evenwichtig zijn. In functie van het seizoen bereiden we samen drie gerechten (met vlees, vegetarisch, zoet, hartig, rauw, gekookt, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, ontbijt…) om er nadien samen in een gezellig kader van te kunnen genieten.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht uw kunde in de keuken. Om tot een compleet leerproces te behoren, maken de 6 workshosps deel uit van een “pakket” en moeten ze alle 6 gevolgd worden. De workshops zijn niet à la carte beschikbaar.

De workshops vinden overdag plaats: op donderdag van 10 tot 15u (Franstalige groep) of op vrijdag van 10u tot 15u (Nederlandstalige groep).

PRIJZEN

450€

De prijs omvat 6 workshops van 5 uur, theoretische ondersteuning en de drie recepten in vorm van een syllabus, een schriftje, de 18 geproefde gerechten, water, thee en/of kruidenthee.

DATA (SEIZOEN 2018 - 2019)

Groep FR: donderdag van 10u tot 15u:
04/10, 22/11, 10/01, 21/02, 28/03, 16/05

 

Groep NL: vrijdag van 10u tot 15u:
05/10, 23/11, 11/01, 22/02, 29/03, 17/05